Fysik

Capacitans - hvordan blir følgende formel udledt??

26. juni 2017 af kaun (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Når man har 2 capacitorer i serie forbindelse kan den samlede capacitans beregnes som:

C_{total}=\frac{C1\cdot C2}{C1+C2}

Hvor kommer denne formel fra? Jeg kan ikke finde udledningen nogle steder...


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2017 af peter lind

1/Ctotal = 1/C1+1/C2 <=> Ctotal = 1/(C1-1+C2-1) = C1*C2/(C1+C2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. juni 2017 af AngelOneOne

Hej,

Prøv eventuelt at se her: http://www.electronics-tutorials.ws/capacitor/cap_7.html

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juni 2017 af hesch (Slettet)

#0:  Du ved at for to modstande gælder:

I serie:  R = R1 + R2

I parallel: 1/R = 1/R1 + 1/R2

I en modstand er impedansen proportional med modstandsværdien.

I en kondensator er impedansen omvendt proportional med kapaciteten.

Derfor ombyttes formlerne for hhv. modstande og kapaciteter i formlerne for serie- og parallelkobling.

Sådan må det være intuitivt.


Skriv et svar til: Capacitans - hvordan blir følgende formel udledt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.