Matematik

Jeg søger hjælp til at komme i gang med følgende opgave. hvordan opskrives differentialligningen korrekt??? (har vedlagt flowdiagrammet)

27. juni 2017 af miablum (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

8 Biokemisk Modellering

Det efterfølgende reaktionsskema modellerer en forgrening i en metabolisk omsætnings- vej. Forgreninger findes f.eks. for metabolitten glukose-6-fosfat, som dannes fra glukose og som kan reagere videre til glukose-1-fosfat (i glykogenmetabolisme) eller til fruktose- 6-fosfat (i glykolysen)1.

Billede vedhæftet

Øvelse 8.1. Antag, at reaktionerne er irreversible og deres rater v0, v1, v2 > 0. Desuden antages at reaktionsraten v0 og koncentrationen af P1, P2 er holdt konstant, mens v1 = k1 · S og v2 = k2 · S; dermed kan kun koncentrationen af metabolitten S ændres.

1. Opskriv differentialligningen, som beskriver ændring af koncentration af metabo- litten S over tid.
2. Find et udtryk for steady-state koncentration af metabolitten S.
3. Beregn udtrykkene for reaktionsrater v1, v2 i steady-state (dvs. v1, v2).
4. Hvad kan du konkludere om fluxfordeling i en forgrenet reaktionsvej?
5. Antag, at v0 sættes til nul efter en hvis tid, hvor koncentrationen af S har opn °aet en værdi af S = S0 > 0. Løs differentialligningen for S for denne situation. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juni 2017 af GalVidenskabsmand (Slettet)


Skriv et svar til: Jeg søger hjælp til at komme i gang med følgende opgave. hvordan opskrives differentialligningen korrekt??? (har vedlagt flowdiagrammet)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.