Matematik

Matematik haster

28. juni 2017 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som kan hjælpe med denne opgave. Jeg sidder list fast i det, da jeg ikke ved hvordan jeg skal gribe det an. Håber en venlig sjæl vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juni 2017 af Soeffi

Det er nok mere biokemi end matematik.

Forslag:

A) Antag førsteordens reaktioner.

B-C) Antag d[S]/dt = 0

D) Fluxen for en gren er v i den ene retning minus v i den anden retning. Her er reaktionerne irreversible, så fluxen er lig med v for reaktionen. (Det er svært at se, hvad du skal kunne konkludere ud fra dette urealistiske eksempel. Som regel vil man sige, at den del-reaktion, der er langsomst, er den som bestemmer den overordnede hastighed.)

E) Det, som står i opgaven, plus ovenstående.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. juni 2017 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Er det ikke bare

A. d[S]/dt = v0 - v1 - v2  <=>

d[S]/dt = v0 - k1[S] - k2[S]  <=>

d[S]/dt = v0 - (k1 + k2)[S]

B. d[S]/dt = 0  <=>

0 = v0 - (k1 + k2)[S]steady state  <=>

[S]steady state = v0/(k1 + k2)

C. v1 = k1[S]steady state  <=>

v1 = k1/(k1 + k2) * v0

(På samme måde med den den anden)

E. d[S]/dt = -(k1+k2)[S]  <=>

∫ 1/[S] d[S] = ∫ -(k1+k2) dt + c  <=>

ln[S] = -(k1+k2)t + c  <=>

[S] = e-(k1+k2)t + c  <=>

[S] = C*e-(k1+k2)t

Ved at indsætte at [S] = [S]0 ved t=0, fås

C = [S]0

som indsat giver

[S] = [S]0e-(k1+k2)t


Skriv et svar til: Matematik haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.