Matematik

Bestem værdi af tallet t så de to vektorer er ortogonale

28. juni 2017 af Adam418 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig? 
Det her er hvad jeg har indtil videre: 

Vektor a: (t,1) og Vektor b: (-2t,8) 
t*(-2t)+1*8=0 
Jeg ved at svaret skal give t=-2 v t=2 men jeg kan åbenbart ikke finde ud af at isolere længere. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. juni 2017 af peter lind

a og b er ortogonale <=> a·b=0  i dette tilfælde er a·b = (t, 1)·(-2, 8)  = -2t2+8=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juni 2017 af Mathias7878

-2t2+8 = 0 <=> -2t2=-8 <=> t2 =-8/-2 = 4 <=> \sqrt{t^2} = \sqrt{4} = <=> t = 2 eller -2

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. juni 2017 af peter lind

Mellemregningen kvrod(t2)=kvrod(4) er forkert da kvadratroden af et positvt tal altid er større end 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. juni 2017 af mathon

                     \small -2t^2+8=0                              divider med -2

                     \small t^2-4=0

                     \small t^2=2^2

                     \small \sqrt{t^2}=\sqrt{2^2}

                     \small |t|=2

                    \small t=\left\{\begin{matrix} -2\\2 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Bestem værdi af tallet t så de to vektorer er ortogonale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.