Kemi

Renhedsprocent

05. juli 2017 af Mila97 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået renhedsprocenten til 94 w/w % som ikke er den rigtig resultat, den rigtig resultat er 92,7 w/w %. Jeg vil derfor gerne vide hvad der er galt til at jeg får et lidt højere resultat.

Renhedsbestemmelse af en Na2CO3 - holdig prøve.

Na2CO3 + 2 HCl --> 2 NaCl + H2O + CO2

Der afvejes 0,1963 g prøve, som opløses i 50 mL vand (målekolbe).

2,000 mL udtages og titreres med 2,563 mL 0,0536 M HCl.

Beregn renhedsprocenten.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juli 2017 af mathon

20 mL Na2CO3-prøve indeholder

                         \small \frac{\left (0{,}1963\; g \right )\cdot 2}{50}=0{,}007852\; g\; \; \; \; \; Na_2CO_3 

\small M(Na_2CO_3)=105{,}988\; \tfrac{g}{mol}

reaktionsforhold:         
                            \small Na_2CO_3:HCl=1:2=\tfrac{1}{2}:1

                           \small n(Na_2CO_3)=\tfrac{1}{2}\cdot n(HCl)=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 0{,002563\; L} \right )\cdot \left ( 0{,}0563\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{,}000069\; mol
hvis masse
er:
                           \small m(Na_2CO_3)=\left (0{,}000069\; mol \right )\cdot \left (105{,}988 \; \tfrac{g}{mol} \right )=0{,}00728\; g

0,007852 g udtaget Na2CO3-prøve indeholder 0,00728 g ren Na2CO3.

Renhedsprocent:
                                    \small \frac{0{,}00728\; g}{0{,}007852\; g}\cdot 100\%=92{,}7\%


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juli 2017 af mathon


Skriv et svar til: Renhedsprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.