Kemi

Kemi - Hjælp

05. juli 2017 af Mila97 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået renhedsprocenten til 94 w/w % som ikke er den rigtig resultat, den rigtig resultat er 92,7 w/w %. Jeg vil derfor gerne vide hvad der er galt til at jeg får et lidt højere resultat.

Renhedsbestemmelse af en Na2CO3 - holdig prøve.

Na2CO3 + 2 HCl --> 2 NaCl + H2O + CO2

Der afvejes 0,1963 g prøve, som opløses i 50 mL vand (målekolbe).

2,000 mL udtages og titreres med 2,563 mL 0,0536 M HCl.

Beregn renhedsprocenten.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juli 2017 af GalVidenskabsmand (Slettet)

2,563 mL 0,0536 M HCl indeholder

n(HCl) = 0,002563 L * 0,0536 M = 0,00013738 mol

I reaktionsligningen kan vi se at to HCl reagerer med én Na2CO3.  Der er altså halvt så mange Na2CO3 i måleglasset som der er HCl.

n(Na2CO3) = ½ * n(HCl) = ½*0,00013738 mol = 0,000068688 mol

Dette har massen

m(Na2CO3) = 0,000068688 mol * 105,9888 g/mol = 0,0072802 g

Der var 0,1963 g prøve som blev opløst i 50 mL vand hvorefter der blev udtaget 2 mL til titreringen. Massen af prøve i de 2 mL er altså

2/50 * 0,1963 g = 0,007852 g

Renheden bliver så

0,0072802 g / 0,007852 g * 100% = 92,7%


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juli 2017 af mathon


Skriv et svar til: Kemi - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.