Kemi

Hjælp

12. juli 2017 af Mila97 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogen der kan forklare mig hvordan jeg kan løse denne opgave ?

Fremstil 1,0 L 30 w/w% H2SO4. Hvor mange mL 96 w/w% skal der afmåles ?

Facit = 210


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juli 2017 af mathon

30 w/w% H2SO4 har densiteten \small \rho =1221{,}2\; \tfrac{g}{L}


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juli 2017 af mathon

30 w/w% H2SO4 har densiteten \small \rho =1221{,}2\; \tfrac{g}{L}
96 w/w% H2SO4 har densiteten \small \rho =1840{,}3\; \tfrac{g}{L}

                        \small m_1=m_2

                      \small \left (1221{,}2\; g \right )\cdot 0{,}30=V\cdot \left ( 1840{,}3\; \tfrac{g}{L} \right )\cdot 0{,}96

                      \small V=\frac{\left (1221{,}2\; g \right )\cdot 0{,}30}{\left ( 1840{,}3\; \tfrac{g}{L} \right )\cdot 0{,}96}=0{,}20737\; L=207{,}4\; mL

som fortyndes til 1 liter.

                      

                        


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.