Kemi

Partialtrykket for ammoniak

14. juli 2017 af 123451235123412345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal beregne partialtrykket for ammoniak ved ligevægt i reaktionen 

N2(g)+3H2(g) --) 2NH3

Kp=1,65*10^-4 bar^2. 

Det samlede tryk i beholderen er 39,92bar

Skal jeg blot udregne ligningen:

1,65*10^-4 bar^2.= x^2/(39,92bar-x)*(39,92bar-x)^3  ?

Men bliver trykket for dinitrogenen og dihydrogenen så ikke identisk, hvilke ikke kan passe(mener jeg)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juli 2017 af mathon

Der mangler nogle begyndelsesbetingelser.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juli 2017 af mathon

Kp = 1,65·10-4 bar -2


Svar #3
15. juli 2017 af 123451235123412345 (Slettet)

Jeg kender derudover partialtrykkene for alle de indgående stoffet på et bestemt tidspunkt(ikke i ligevægt), samt temperaturen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juli 2017 af mathon

Oplys partialtryk, temperatur og beholdervolumen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juli 2017 af mathon

Hvis
                    \small \frac{{p_{NH_3}}^2}{{p_{N_2} }\cdot {p_{H_2}} ^3}=Q<K_p

                    \small \frac{(p_{NH_3} +2x)^2 }{(p_{N_2}-x)\cdot (p_{H_2}-3x)^3}=K_p\; \; \; \; \; \; \; \; 0<x<min \left\{p_{N_2},\tfrac{1}{3}p_{H_2}\right\}

Hvis
                    \small \frac{{p_{NH_3}}^2}{{p_{N_2} }\cdot {p_{H_2}} ^3}=Q>K_p

                    \small \frac{(p_{NH_3} -2x)^2 }{(p_{N_2}+x)\cdot (p_{H_2}+3x)^3}=K_p\; \; \; \; \; \; \; \; 0<x<min \left\{p_{N_2},\tfrac{1}{3}p_{H_2}\right\}

                    


Skriv et svar til: Partialtrykket for ammoniak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.