Kemi

Fortynding

20. juli 2017 af Mila97 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogen der kan forklare mig hvordan jeg kan lave en fortyndingskema til denne opgave ?

Opgaven står i det vedhæftet billede.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juli 2017 af mathon

                       \small \begin{array} {|c|c|} \hline\mathbf{\color{Red} for\! ty\! nding \! s\! f\! aktor}&\mathbf{\color{Blue}koncentration}\\ \hline 1000&1\; ppm\\ \hline 500&2\; ppm\\ \hline 200&5\; ppm\\ \hline 100&10\; ppm\\ \hline 50&20\; ppm\\ \hline 25&40\; ppm\\ \hline \end{array}


Svar #2
20. juli 2017 af Mila97 (Slettet)

Hvordan har du beregnet det ? 1 ppm er jo mindre en 5 ppm ? og derfor er den udenfor måleområdet ?


Svar #3
20. juli 2017 af Mila97 (Slettet)

Jeg har brug for at du forklare mig hvad du har gjort, og hvilken formel har du brugt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. juli 2017 af Mathias7878

Tror ikke, at mathon har brug nogen decideret formel, men er ikke sikker. Han har i hvert fald blot divideret koncentrationen med fortydningsfaktoren:

1000/1 = 1000

1000/2 = 500

1000/5 = 200

osv ...

- - -

 

 


Svar #5
20. juli 2017 af Mila97 (Slettet)

Her er et eksampel af hvordan jeg har fået. Altså jeg har selv bestemt hvad den udtaget volume sku være, også tænkte jeg at målekolben må være 100 mL, og derefter fundet fortyndingsfaktoren ? Er det her rigtigt ?


Skriv et svar til: Fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.