Matematik

Angiv fordoblingskonstanten hhv. halveringskonstanten for nedenstående eksponentielfunktioner.

21. juli 2017 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Angiv fordoblingskonstanten hhv. halveringskonstanten for nedenstående eksponentielfunktioner. 

f(x) = 1.22^x

f(x) = 0.82^x

f(x) = 2^x

f(x) = (1/2)^x


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juli 2017 af mathon

          \small f(x)=1{.}22^x

          \small \small X_2=\frac{\log(2)}{\log(1{.}22)}


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. juli 2017 af mathon

          \small \small f(x)=0{.}82^x

          \small X_{\tfrac{1}{2}}=\frac{\log(\tfrac{1}{2})}{\log(0{.}82)}


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. juli 2017 af mathon

          \small \small f(x)=2^x

          \small X_2=\frac{\log(2)}{\log(2)}=1


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. juli 2017 af mathon

          \small f(x)=\left (\tfrac{1}{2} \right )^x

          \small X_{\tfrac{1}{2}}=\frac{\log(\tfrac{1}{2})}{\log(\frac{1}{2})}=1


Skriv et svar til: Angiv fordoblingskonstanten hhv. halveringskonstanten for nedenstående eksponentielfunktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.