Matematik

Hvor mange procent skal x værdien øges, hvis y skal øges med 30%

21. juli 2017 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

y = 5*x^2.3

Hvor mange procent skal x værdien øges, hvis y skal øges med 30%


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juli 2017 af mathon

                  \small y=5\cdot x^{2{.}3}

                  \small 1+r_y=(1+r_x)^{2{.}3}

                  \small 1+r_x=(1+r_y)^{\frac{1}{2{.}3}}

                  \small 1+r_x=(1+0{.}30)^{\frac{1}{2{.}3}}=1{.}12086

                  \small r_x=p_x\cdot 10^{-2}=0{.}12086

                  \small p_x=12{.}086

                 


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. juli 2017 af mathon

Generelt i kortform:

                  \small p_x=\left (\left ( 1+p_y\cdot 10^{-2} \right )^{\frac{1}{a}}-1 \right )\cdot 10^2


Skriv et svar til: Hvor mange procent skal x værdien øges, hvis y skal øges med 30%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.