Matematik

Problemer med graf i Ti-nspire CAS

22. juli 2017 af randomdude11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med at tegne grafer i Ti-nspire. I forbindelse med et optimerings projekt for en kegle, skal jeg tegne grafen for overfladen ;
a(r):=pi*r*\sqrt{r^2(\frac{3000}{pi*r^2}})^2 +pi *r^2

1. p*r*v(r^(2)+(((3000)/(p*r^(2))))^(2))+p*r^(2)Er det nødvendigt at skifte varablerne til a(x), Jeg får  nemlig beskeden ; " vil du oprette en skyder for r".  
2. Når jeg ændre variblen til x får jeg ikke en konkav parabel med et minimum i 6.9632. 

alt hjælp er værdsat 
Mvh. Keglen


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juli 2017 af SuneChr

Du kan jo reducere udtrykket a(r) ret kraftigt.
Der er ingen grund til at skyde småfugle med panserværnsraketter.
a(r) = πr2 + 3000
Måske maskinen bedre kan acceptere denne form.
Er du i øvrigt sikker på, at den udledte funktion er rigtig?
min a(r) = 3000 for r = 0. Det giver vist ingen mening.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juli 2017 af SuneChr

En konkav parabel med forskriften
f (x) = ax2 + bx + c       a > 0
har minimum for x = - b/(2a)
Da x i opgaven skal være positiv, må b < 0
Der vil gælde, for at min f (x) = 6,9632
c - b2/(4a) = 6,9632


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juli 2017 af SuneChr

# 1 og 2 fortsat
Måske det er r = 6,9632 som skal gøre a(r) minimal?
Det er nok mest sandsynligt.
Kom hellere med de oprindelige data, så vi kan se på det. 


Svar #4
22. juli 2017 af randomdude11 (Slettet)

#3

# 1 og 2 fortsat
Måske det er r = 6,9632 som skal gøre a(r) minimal?
Det er nok mest sandsynligt.
Kom hellere med de oprindelige data, så vi kan se på det. 

Hej igen det starter fra side 6, (se vedhæftet.). Det er dog mere grafen for a(r)= (overfladeformlen), jeg har svært ved at plotte.  

Vedhæftet fil:spg.5-6-7.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #5
22. juli 2017 af SuneChr

Jeg kan i Excel tegne grafen
SP 220720172028.PNG

Vedhæftet fil:SP 220720172028.PNG

Svar #6
22. juli 2017 af randomdude11 (Slettet)

#5

Jeg kan i Excel tegne grafen
SP 220720172028.PNG

Tak for tiden og svarene! Din graf passer med skitsen, det var den rigtige graf jeg indtastet. Fandt ud af det er fordi, den også viser en negativ graf.  Med "shift" nede kan man regulere akserne lidt nemere og jeg fik en til sidst en lignende akse. 

fortsat god weekend og igen mange tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. juli 2017 af StoreNord

a(r):=pi*r*\sqrt{r^2(\frac{3000}{pi*r^2}})^2 +pi *r^2                grov fejl!

            I glemmer lige at færtælle, at funktionen faktisk skulle være sådan her:

a(x):=pi*r*\sqrt{x^2+(\frac{3000}{pi*x^2}})^2 +pi *x^2


Svar #8
23. juli 2017 af randomdude11 (Slettet)

#7

a(r):=pi*r*\sqrt{r^2(\frac{3000}{pi*r^2}})^2 +pi *r^2                grov fejl!

            I glemmer lige at færtælle, at funktionen faktisk skulle være sådan her:

a(x):=pi*r*\sqrt{x^2+(\frac{3000}{pi*x^2}})^2 +pi *x^2

Så er der jo to variabler? Hele humlen var vel at undgå to variabler, så man kan finde den afleddet og finde de mål med mindst overfladeforbrug?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. juli 2017 af SuneChr

.SP 230720170300.PNG

Vedhæftet fil:SP 230720170300.PNG

Skriv et svar til: Problemer med graf i Ti-nspire CAS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.