Matematik

Angiv løsningen til ligningen:

23. juli 2017 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) sin(t) = 1,                           0< t 2*pi (altså 3.14)              Det sammen med de andre

b) cos(t)  1,                            -------i-------

c) sin(t) = 1,                           -------i-------

d) cos(t) = 1/2                         ------i-------

e) sin(t) = kvadratroden af 2 / 2          0 < t < 360

f) cos(t) = 1/2        Det samme som e:0 < t < 360

tan(t) = kvadratroden af 3,                  0 < t < 360


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juli 2017 af AskTheAfghan

Hvad giver sin(π/2)? Benyt figuren her

https://mathbitsnotebook.com/Algebra2/TrigConcepts/UnitCircleAngles.jpg


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. juli 2017 af mathon

b)
            \small \cos(t)=1\; \; \; \; \; \; t\in \left [ 0;2\pi \right ]

            \small t=\left\{\begin{matrix} 0\\2\pi \end{matrix}\right.


Svar #3
23. juli 2017 af kitsimos (Slettet)

Hvd er p?

Brugbart svar (1)

Svar #4
23. juli 2017 af mathon

d)           

               \small \small \cos(t)=\cos(2\pi -t)=\tfrac{1}{2}\; \; \; \; \; \; t\in \left [ 0;2\pi \right ]

               \small t=\left\{\begin{matrix} \tfrac{\pi }{3}\\\tfrac{5\pi }{3}\end{matrix}\right.


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. juli 2017 af mathon

e)           

               \small \sin(t)=\sin(180^\circ-t)=\tfrac{\sqrt{2}}2{}\; \; \; \; \; \; t\in \left [ 0;360^\circ \right ]

               \small t=\left\{\begin{matrix} 45^\circ\\\145^\circ\end{matrix}\right.


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. juli 2017 af mathon

f)           

               \small \small \cos(t)=\cos(360^\circ-t)=\tfrac{1}2{}\; \; \; \; \; \; t\in \left [ 0;360^\circ \right ]

               \small t=\left\{\begin{matrix} 60^\circ\\\300^\circ\end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. juli 2017 af mathon

g)           

               \small \small \tan(t)=\tan(t+180^\circ)=\sqrt{3}\; \; \; \; \; \; t\in \left [ 0;360^\circ \right ]

               \small t=\left\{\begin{matrix} 60^\circ\\\240^\circ\end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Angiv løsningen til ligningen:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.