Matematik

løsning af skæringspunkt på NSPIRE med bestemte værdier?

25. juli 2017 af Qvark (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal finde en løsning for skæringspuktet for de to grafer f(x)=x+cos(x)^{2} og g(x)=x\cdot sin(x)^{2} hvor for begge gælder det at 0\leq x\leq \frac{\pi }{2}          Men hvordan løser jeg dette på NSPIRE? hvordan indsætter man begrænsningen af x-værdien? Og ja jeg ved godt at man skal sætte dem ligmed hinanden....


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juli 2017 af Mathias7878

solve(f(x)=g(x),x|0<x<2

Ved ikke lige, hvordan man laver < med streg under, men ellers skal du skrive det der

- - -

 

 


Svar #2
25. juli 2017 af Qvark (Slettet)

Tak men så siger den:  x=\frac{(2\cdot n3-1)*\pi )}{2} or x=-1    hvad er n3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juli 2017 af Soeffi

#0. Prøv:


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. juli 2017 af Mathias7878

#2 

Min fejl. Kom til at skrive 2 i stedet for pi/2, hvilket nok er grunden til, at du får et mærkeligt svar.

- - -

 

 


Skriv et svar til: løsning af skæringspunkt på NSPIRE med bestemte værdier?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.