Matematik

trigonometri

27. juli 2017 af sofiekner (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om trekant ABC oplyses, at arealet er 22,9 samt at vinkelB = 32,3  og  ab = 10, 6 .

a) Bestem højden fra C.

b) Bestem omkredsen af trekant ABC.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juli 2017 af mathon

Der menes formentlig:
                                    \small ab=\left | AB \right |=10{.}6

                                    \small T=\frac{1}{2}\cdot h_c \cdot \left | AB \right |

                                     \small h_c=\frac{T}{\frac{1}{2}\cdot \left | AB \right |}=\frac{22{.}9}{\tfrac{1}{2}\cdot 10{.}6}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. juli 2017 af mathon

Sideberegninger:
                                  \small \left | BC \right |=\frac{h_c}{\sin(B)}            sinus i en retvinklet trekant

                                  \small \left | AC \right |=\sqrt{\left | AB \right |^2+\left | BC \right |^2-2\cdot |AB|\cdot |BC|\cdot \cos(B)}     cos-relationen
                               


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.