Matematik

Differentialregning -haster!!!!

27. juli 2017 af keyshi (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestem ved f(x)=e^x-2x 

a) Skitsér grafen for f, og benyt differentialregning til at argumentere for grafens forløb. 

Har lavet grafen for funktionen(se vedhæftet fil). Forstår ikke hvad der bliver spurgt om. Skal jeg måske bruge monotoniforhold for at argumentere for grafens forløb?  

Vedhæftet fil: mat opg.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. juli 2017 af mathon

monotoni:

                    \small f{\, }'(x)=e^x-2
evt. monotoni-ændring
kræver:

                    \small f{\, }'(x)=0=e^x-2                    

                    \small e^x=2

                    \small x=\ln(2)\approx 0{.}69                 
fortegn for
\small f{\, }'(x)\! :                -            0             +
                __________ln(2)__________
monotoni for                         min
\small f(x)\! :               aftagende              voksende

               

             \small f_{min}=e^{\ln(2)}-2\cdot \ln(2)\approx 0{.}61
hvoraf:
                     \small (0{.}69\, ;\, 0{.}61)
              


Svar #2
27. juli 2017 af keyshi (Slettet)

Tak !!!!! 


Skriv et svar til: Differentialregning -haster!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.