Matematik

skringspunkter

06. august 2017 af sofiekner (Slettet) - Niveau: B-niveau

Find skæringspunkterne

f(x)=2x^3+8x^2+16x

og g(x)=1x

Jeg ved godt at jeg skal sætte dem lig med hinanden. Men har stadig bruge for hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. august 2017 af JulieW99

2x^3+8x^2+16x=1x

Hvor er det du har brug for hjælpen henne i det?

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. august 2017 af mathon

skæring kræver:

                                   \small \small f(x)=g(x)\; \; \; \; \; \; x\in \mathbb{R}

                                   \small 2x^3+8x^2+16x=x

                                   \small 2x^3+8x^2+15x=0

                                   \small x\cdot \left (2x^2+8x+15 \right )=0

                                   \small x=0             da diskriminanten for \small 2x^2+8x+15 er negativ.

Skæringspunktet
er derfor 
                                   \small \small \small S=(0,g(0))=(0,0)                                 
                                 


Skriv et svar til: skringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.