Fysik

HASTE - HJÆLP!!!

08. august 2017 af jewan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er bilens vandrette hastighedskomposant vx lige i øjeblikket før rampen rammes igen?

er det ?

vx = -vx0

vx = 2vx0

vx = vx0

vx = 1/2 vx0


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2017 af hesch (Slettet)

Hvilken rampe taler du om ?


Svar #2
08. august 2017 af jewan (Slettet)

en stuntman kører bil med M=1,50x10^3 kg op ad en rampe med hldning 30 grader i forhold til vandret. hældningen går et sted brat over til at være vandret, og bilen fortsætter fra dette punkt sin bevægelse ud i luften. Det øjeblik hvor bilen forlader rampen, svarer til tiden t=0. Bilens fart er v0=90km/h. I opgaven betragter vi bilen som en punktmasse, og der derfor bort fra luftmodstanden. Vi anvender desuden et koordinatsystem hvor x og y betegner den vandrette henholdvis lodrette komposant af bilens bevægelse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. august 2017 af hesch (Slettet)

Bilens fart er v0 til t = t0 .

Denne fart måles op ad rampen, og har derfor en vinkel på 30º med vandret.

Du skal opløse denne fart i en lodret og en vandret komposant.

Den vandrette komposant vil ikke ændre sig under hoppet ( ingen luftmodstand ).


Skriv et svar til: HASTE - HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.