Fysik

Hjælp HASTER!

08. august 2017 af jewan (Slettet) - Niveau: A-niveau

EN typisk rød blod celle har en radius på op til r=4,1 mikrometer. vi betrager den nu i et mikroskop med linsesepration L=9,6 cm, objektiv-fokus-længde f0=4,3 mm og okkular-fokus-længde (eyepiece focal length) fe = 1,7 cm.

hvor stor ser diameteren af den røde blodcelle ud til at være når den betragtes i mikroskopet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2017 af JulieW99

Beskriv i din overskrift hvad du skal bruge hjælp til. Det giver bedre svar.

Tjek evt. gamle, lignende opgaver og se om du kan løse den ud fra det. Jeg kan desværre ikke hjælpe, men jeg tænker der må findes nogle formler.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. august 2017 af Leleo (Slettet)

prøv og anvende ligningen -L/fo*(25 cm/fe)
dette er størrelse forholdet, husk at du får oplyst radius og du leder efter diameteren :)


Svar #3
08. august 2017 af jewan (Slettet)

jeg har prøvet denne ligning. men jeg får ikke det resultat som jeg søger efter.

det skal enten give 

2,7 mm

2,1 mm

1,4 mm

1,3 mm 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. august 2017 af Leleo (Slettet)

prøv og gange dit resultat med 2 for finde diameteren :P


Svar #5
08. august 2017 af jewan (Slettet)

det har jeg også prøvet, kommer slet ikke i nærheden  af tallene fra valgmulighederne


Skriv et svar til: Hjælp HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.