Kemi

Reaktion med thiosulfat og syre --> er den irreversibel?

13. august 2017 af Henry1505 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet lyder som ovenstående, er reaktionen irreversibel? Og hvorfor?

God søndag!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. august 2017 af mathon

            \small S_2{O_3}^{2-} er en yderst svag base.      pKb = 13,4


Svar #2
13. august 2017 af Henry1505 (Slettet)

Tak for svar Mathon! Men når vi har med en yderst svag bare og en stærk syre (HCL) så er den irreversibel og vi kan derfor ikke opstille en reaktionsbrøk? Er det er korrekt antagelse?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2017 af mathon

En stærk syre kan uddrive en svagere syre af dens salt.

\small \small pK_s\left (HCl \right )=ca.-3\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; pK_s\left (H_2S_2O_3 \right )=0{,}6         

            \small 2\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; S_2{O_3}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; H_2S_2O_3\, _{\textit{(aq)}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2017 af janhaa

#3

En stærk syre kan uddrive en svagere syre af dens salt.

\small \small pK_s\left (HCl \right )=ca.-3\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; pK_s\left (H_2S_2O_3 \right )=0{,}6         

            \small 2\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; S_2{O_3}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; H_2S_2O_3\, _{\textit{(aq)}}

Thiosulfuric acid


Skriv et svar til: Reaktion med thiosulfat og syre --> er den irreversibel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.