Fysik

mekanik

14. august 2017 af Mikkeldkdk - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg s(t) i en opgave med en konstant acceleration og bevægelsen starter i 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2017 af SuneChr

s(0) = 0  ∧  v(0) = 0
Da har vi
s(t) = 1/2at2


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2017 af mathon

            \small v(t)=\int a\, \mathrb{d}t=a\cdot t+v_0        

            \small s(t)=\int_0 v(t)\, \mathrm{d}t=\int _0\left (a t+v_0 \right )\mathrm{d}t =\tfrac{1}{2} a t^2+v_0 t


Svar #3
14. august 2017 af Mikkeldkdk

hvad er a?


Svar #4
14. august 2017 af Mikkeldkdk

Det er de to her jeg skal finde s(t)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2017 af SuneChr

a)      v(t) = 12/60t       ⇒     v(t) = 1/5t
b)      v(t) = 9/60t + 5  ⇒     v(t) = 3/20t + 5
Grafisk betyder det, at den tilbagelagte vejlængde er lig arealet under hastighedskurven.



 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. august 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. august 2017 af mathon

                   \small s(60\;s)=\left\{\begin{matrix} \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \tfrac{1}{2}\cdot \left ( 0{,}2\; \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( 60\;s \right )^2=360\;m\\ \tfrac{1}{2}\cdot \left ( 0{,}15\; \tfrac{m}{s^2}\cdot \left ( 60\;s \right ) \right )^2+\left ( 5\;\tfrac{m}{s} \right )\cdot (60\;s)=570\;m \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. august 2017 af mathon

parenteskorrektion:

                   \small s(60\;s)=\left\{\begin{matrix} \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \tfrac{1}{2}\cdot \left ( 0{,}2\; \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( 60\;s \right )^2=360\;m\\ \tfrac{1}{2}\cdot \left ( 0{,}15\; \tfrac{m}{s^2}\right)\cdot \left ( 60\;s \right )^2+\left ( 5\;\tfrac{m}{s} \right )\cdot (60\;s)=570\;m \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.