Kemi

Ændring af entropi

15. august 2017 af tayfun1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Bestem den totale entropiændring for system og omgivelser for en proces hvor 2 mol ideal gas ved 298K ekspanderes isotermt og reversibelt fra et starttryk på 4 bar til et sluttryk på 1 bar.

Jeg har prøvet at løse opgaven på følgende måde, men får ikke det korrekte facit:

p1v1 = nRT => 4bar * v1 = 2mol * 8.314J*K^-1*mol^-1 * 298K => v1 = 0,0124 m^3

p1v1 = p2v2 => 4bar * 0,0124m^3 = 1bar * v2 => v2 = 0,0496

deltaS = nRln(v2/v1)

deltaS = 2mol * 8,314J*K^-1*mol^-1 * ln(0,0496m^3/0,124m^3) = 23,051 J*K^-1*mol^-1

Er der nogen, som kan fortælle mig hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2017 af janhaa

deltaS = nR*ln(V2/V1)= nR*ln(p1/p2) = 2*Rln(4/1) = 23,05 

fikk som deg...er R = 0,0821?

Hva er fasit?


Skriv et svar til: Ændring af entropi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.