Kemi

Bestem ligevægtskonstanten, K

15. august 2017 af tayfun1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Bestem ligevægtskonstanten, K for omdannelsen mellem flyden kviksølv og kviksølvdamp, Hg(l) -> <- Hg(g), ved 500K. Det kan antages at varmekapaciteterne for begge tilstandsformer af kviksølv er temperaturuafhængige.

Har prøvet følgende:

deltaH = 61,32 kJ*mol^-1       deltaS = 98,94J*K^-1*mol^-1

ln(K) = -deltaH/R * 1/T + deltaS/R  (beregner K1)   K1 = 0,0578

ln(K2/K1) = -deltaH/R * (1/T2 - 1/T1)

Jeg mangler dog min T2 for at kunne beregne den søgte K2. Hvordan finder jeg T2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2017 af janhaa

er T2 = 298 K?

der

ln(K2/0,0578) = (-61,32*10^3/R)*(1/298 - 1/500)

dvs

K2/0,0578 = 4,54*10^-5

K2 = 2,62*10^-6


Svar #2
16. august 2017 af tayfun1 (Slettet)

Jeg kender ikke T2, og hvis jeg indsætter de 298K får jeg et forkert facit.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2017 af janhaa

#2

Jeg kender ikke T2, og hvis jeg indsætter de 298K får jeg et forkert facit.

facit?


Svar #4
16. august 2017 af tayfun1 (Slettet)

Det er multiple-choice - en af disse er facit:

0,23

5,23*10^-2

7,72*10^-3

3,25

8,29


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2017 af janhaa

mulig du kan finne T2 via heat capacity...


Skriv et svar til: Bestem ligevægtskonstanten, K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.