Matematik

Hvor mange liter indeholder keglen?

16. august 2017 af Frede6050 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej folkens mangler hjælp til en opgave. Jeg skal finde ud af hvor mange liter en speciel kegle indeholder. Og radius er 1,8 og højde er 4. Kunne de rare mennesker i denne gruppe måske skrive hvordan de gør så jeg forstår det tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2017 af mathon

Brug rumfangsformlen:
                                          \small \small \small V_{kegle}=\tfrac{\pi }{3}\cdot h\cdot r^2

Du kan ikke hjælpes videre, da du ikke har opgivet enheder på højde og radius.


Svar #2
16. august 2017 af Frede6050 (Slettet)

Alså radius er 1,8 og højde er 4

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2017 af mathon

Du må da kunne svare,
om det er 1,8 cm eller 1,8 dm
og 4 cm eller 4 dm.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2017 af mathon

                                          \small \small \small V_{kegle}=\tfrac{\pi }{3}\cdot h\cdot r^2

                                          \small \small \small \small V_{kegle}=\tfrac{\pi }{3}\cdot (4\; e)\cdot (1{,}8\;e)^2=13{,}57\;e^3


Svar #5
17. august 2017 af Frede6050 (Slettet)

det er cm


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2017 af mathon

                                          \small \small \small V_{kegle}=\tfrac{\pi }{3}\cdot h\cdot r^2

                                          \small \small V_{kegle}=\tfrac{\pi }{3}\cdot (0{,}4\; dm)\cdot (0{,}18\;dm)^2=0{,}14\;dm^3=0{,}14\;L     


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. august 2017 af mathon

korrektion:
                                          \small \small \small V_{kegle}=\tfrac{\pi }{3}\cdot (0{,}4\; dm)\cdot (0{,}18\;dm)^2=0{,}014\;dm^3=0{,}014\;L


Skriv et svar til: Hvor mange liter indeholder keglen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.