Matematik

procenter

16. august 2017 af mikkel800 - Niveau: 10. klasse

kun 6 personer var mødt frem på et hold. det var fremmøde-procent på 19.

hvor mange går på holdet??


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2017 af SuneChr

Lad n være det antal, der går på holdet.
Da har man:
6/n = 19/100
Løs ligningen, hvor n skal være hel og positiv.
Vink:     18,5 < 19 < 19,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2017 af SuneChr

# 1 fortsat  med ekstra forklaring.
Da fremmødeprocenten er angivet som et helt tal, kan vi tillade os at antage, at fremmødeprocenten p ligger i intervallet  18,5 ≤ p < 19,5  i hvilke alle p kan afrundes til 19 .
Man skal derfor løse uligheden

n\in \mathbb{N}:\: \: \: \: \frac{18,5}{100}\leq \frac{6}{n}< \frac{19,5}{100}                Måske er der mere end én løsning?
 


Skriv et svar til: procenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.