Matematik

bogstavregning

17. august 2017 af mikkel800 - Niveau: 10. klasse

a:4-a:6


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. august 2017 af MatHFlærer

Når du skriver a:4-a:6 mener du så

\frac{a}{4}-\frac{a}{6}

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2017 af Therk

Ville du kunne finde ud af det, hvis det var et tal i stedet for et bogstav? I så fald, erstat "a" med 1, men sæt en ring rundt om og "følg" 1-tallets bevægelse. Byt så tilbage med "a", når du er færdig. Måske kan det hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2017 af StoreNord

\frac{a}{4}-\frac{a}{6}            de to brøker skal manipuleres til at have samme nævner.

Nævner1:            4 = 2²                          Nævner 2:            6 = 2*3

Fællesnævneren er produktet af alle de forskellige forekommende faktorer i den hæjeste potens hvori de forekommer.

Fællesnævneren er altså:             2² * 3 = 4 * 3 =          12

Brøk1 forlænges med 3,  og brøk2 forlænges med 2.

Opgaven har nu ændret udseende, men er den samme; bare nemmere:

                                 \frac{3a}{12}\; \; \; \; \; -\; \; \; \; \; \frac{2a}{12} \; \; \; \; \; = \; \; \; \; \; \frac{a}{12}


Skriv et svar til: bogstavregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.