Matematik

hjælp til nogle matematikopgaver haster!!!

17. august 2017 af iisommerii (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgave 1

ved folketingsvalget i juni 2015 fordlete stemmerne sig som vist i tabellen

vedhæfter tabellen

et analyseinstitut ønskede i oktober 2016 at undersøge nulhypotesen:

fordelingen af stemmerne er uændret siden folketingsvalget

derfor udtog analyseinstitutet på tilfældig måde en stikprøve på 1029 personer blandt vælgerne i Danmark. personerne i stikprøven blev spurgt, hvad de ville stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen. svarene fordelte sig som vist nedenfor

vedhæfter det andet tabel

a) bestem den forventede fordeling af stemmer blandt de 1029 personer i stikprøven under forudsætning af, at nulhypotesen er sand

b) undersøg på et 5% signifikansniveau, om nulhypotesten kan forkastes.

opgave 2)

To bygninger, A og B er begge 18 meter høje og har en indbyrdes afstand på 16 meter

på et givet tidspunkt har solen en elevationsvinkel på v = 25 grader og står i lige linje med de to gavle på bygning A og B. Skyggen fra bygningen A rammer på dette tidspunkt bygning B i en bestemt højde h (vedhæfter figuren)

a) Bestem skyggens højde h på bygningen B

Opgave 3

vedhæfter opgaven

vedhæfter alle de tre opgavers figurer i et dokument

jeg har virkelig brug for hjælp i må meget gerne give en forklaring på den måde i løser opgaverne på med ord så jeg bedre kan forstå det.

Tak På Forhånd!

Vedhæftet fil: m hj 3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2017 af MatHFlærer

Hvor meget har du forsøgt selv?

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2017 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2017 af MatHFlærer

Opgave 1a) Brug at du har 1029 personer i en stikprøve. Gang det tal med dine observationer (dog ikke i procenttal). Dvs. den første giver os 1029*0.263=270.627 osv.

Opgave 1b) Brug alle dine forventede værdier samt observerende værdier og bestemt teststørrelsen. Kig evt. her: webmatematik dog burde du bruge et CAS program.

Opgave 2a) 

Bestem lille c når formlen er c=g*tan(C). Derfra får du et tal. Det tal er så lille c. Du kender den totale højde, som er  18m. Træk c fra 18 og så får du h.

Opgave 3a) Brug formlerne for tallene a og b i en lineære funktion.

Opgave 3b) differentiér g(x) og løs ligningen g'(x)=0. Så skal du finde den x-værdi der giver den største omsætning. Der kan du passende bruge x-værdien fra g'(x)=0 og indsætte i g''(x). 

Dog kan det gøres hurtigere ved at bruge toppunktsformlerne for g(x). 


Skriv et svar til: hjælp til nogle matematikopgaver haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.