Kemi

Ligevægtskonstant

19. august 2017 af tayfun1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Et givet molekyle A kan spaltes til to identiske molekyler B i gasfase:

A(g) -><- 2B(G)

Bestem værdien af ligevægtskonstanten K, hvis dissociationsgraden (den omsatte mængde divideret med den oprindelige stofmængde af A) er bestemt til 0,25, når totaltrykket er 10 bar.

Under normale omstændigheder ville jeg bruges deltaG= deltaH - T * deltaS, men jeg ved ikke hvad stofferne A og B er så hvad jeg kan jeg bruge i stedet? 
Håber i vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2017 af mathon

                  \small \frac{\alpha \cdot c_s}{c_s}=\alpha =0{,}25

                                                       \small A\, _{\textit{(g)}}\; \rightleftharpoons \; 2\, B\, _{\textit{(g)}}
ligevægtskoncentrationer:             (1-α)cs          2αcs

ligevægtsbrøken:
                                                       \small \small K_c=\frac{\left [ B \right ]^2}{\left [ A \right ]}=\frac{(2\alpha c_s)^2}{(1-\alpha )c_s}=\frac{4\alpha ^2{c_s}^2}{(1-\alpha )c_s}=\frac{4\cdot \left (\tfrac{1}{4} \right )^2c_s}{1-\tfrac{1}{4}}=\tfrac{\frac{1}{4}}{\tfrac{3}{4}}c_s=\tfrac{1}{3}c_s


Svar #2
19. august 2017 af tayfun1 (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.