Kemi

Bestem %-vis ændring

19. august 2017 af tayfun1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

For kviksølv (Hg) antager den termiske ekspansionskoefficient (alfa) værdien 1,88 * 10^-4 K^-1 og den isoterme kompresibilitetskoefficient (kappa) antger værdien 3,87 *10^-5 atm^-1. En given mængde kviksølv haves ved 25C og 1atm, hvorefter temperaturen og trykket ændres til henholdsvis 350C og 1000atm. Hvor stor er den %-vise ændring af det molære volumen for kviksølv ved denne proces?

Håber nogle kan hjælpe med denne opgave. Facit er 2,3%


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2017 af janhaa

ikke sikker, men formlene er:

\alpha =\frac{1}{V}(\frac{dV}{dT})_p\\ og\\ \\ \kappa=\frac{1}{V}(\frac{dV}{dp})_T\\


Svar #2
20. august 2017 af tayfun1 (Slettet)

Okay jeg prøver, tak :)

Skriv et svar til: Bestem %-vis ændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.