Kemi

Bestem middelaktivitetskoefficienten

19. august 2017 af tayfun1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En vandig opløsning indeholder 0,010 mol kg^-1 NaCl(aq) og 0,005 mol kg^-1 Ca(NO3)2(aq). Bestem middelaktivitetskoefficienten (gamma±) for Ca(NO3)2 i opløsningen.

Jeg har brugt I = 1/2* ((c/c0) * (z)^2), hvor c0 = 1 og

gamma± = 10^( -(0,509*z*kvadr(I/M0)/ 1+(I/M0) ), m0 = 1

men kan ikke helt finde ud af at indsætte de rigtige værdier og hvordan det gøres. Håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2017 af janhaa

jeg fikk dette, korrekt?

\\ \\ \gamma_{\pm}=0,69


Svar #2
20. august 2017 af tayfun1 (Slettet)

Jeg har ikke facit. Hvordan har du gjort?

Skriv et svar til: Bestem middelaktivitetskoefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.