Matematik

at hæve parenteser

20. august 2017 af sofe1 - Niveau: C-niveau

Hej :)  er der nogen der vil forklare mig hvordan de to ligninger beregnes? 

1. 9+(18-12+37=9+8-12+37=4

2. 9-(8-12+37)=9-8+12-37=24


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2017 af StoreNord

Det er ikke ligninger, når der ikke er nogen ubekendt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2017 af Mathias7878

Det er ret mærkeligt regnestykke, du har lagt ud. Er du sikker på, at du har skrevet den rigtigt op? Som #1 siger er det ikke en ligning, da der ikke er nogen ubekendt, og det der er skrevet op giver ikke nogen mening.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2017 af SuneChr

# 0
Et minus foran en parentes, der indeholder et antal led, betyder, at fortegnene for alle leddene i parentesen skifter, når parentesen med minus foran fjernes.
a - (b + c - d + e - f - g) = a - b - c + d - e + f + g      og
a + (b + c - d + e - f - g) = a + b + c - d + e - f - g


Skriv et svar til: at hæve parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.