Matematik

Hjælpp

20. august 2017 af Hejmeddig2132 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved f(x) = 2 · x. Bestem f′(x) og f′(2).

Hvordan beregner man denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2017 af StoreNord

f'(x) er funktionens afledede (hældningen). Du kender den måske bedre som a eller α.

I denne opgave er f'(x) = 2.

f'(2) er 2. Hældningen er her 2 for alle x.


Svar #2
20. august 2017 af Hejmeddig2132 (Slettet)

Hvordan har du løst opgaven? 
Altså hvilken formel brugte du? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2017 af mathon

           \small f(x)=2x=2\cdot x^1

           \small f{\, }'(x)=2\cdot 1\cdot x^{1-1}=2\cdot x^0=2\cdot 1=2

  dvs
           \small f{\, }'(x)=2 uanset x-værdien.
derfor
           \small f{\, }'(2)=2


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2017 af StoreNord

Det virker som #0 aldrig har lært at differentiere? Så er der meget at lære!


Skriv et svar til: Hjælpp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.