Fysik

Elektricitet

20. august 2017 af henrikbangsgaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til denne opgave:

Et elektrisk varmelegeme er sluttet til elnettet (230 V) i 5,0 minutter og afgiver da 0,30 MJ.

Hvilken effekt har varmelegemet?

Beregn strømstyrken gennem varmelegemet


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2017 af AngelOneOne

Hej,

1 Joule er defineret som 1 Watt x 1 sekund.

Effekt:

J=W\cdot s = \frac{J}{s}=W

\frac{300.000 J}{300 s}=1000W

Strømstyrke (I):

I_{A}=\frac{P_{W}}{V_{V}} = \frac{1000W}{230V}=4,35 A

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
20. august 2017 af henrikbangsgaard (Slettet)

Mener du ikke I = P/U?

Og hvordan kan enhederne W og V blive til ampere? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2017 af mathon

               \small \small I=\frac{P}{U}=\frac{1000\; W}{230\; V}=\frac{1000\; V\cdot A}{230\; V}=4\tfrac{8}{23}\; A


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2017 af AngelOneOne

Hej,

#2 - Jo mener selvfølgelig U (skrivefejl)

Jvf Ohm's lov er mig bekendt I = P/U

U x I = P, altså Watt - Ergo må P/U = I - Resultatet du får og jeg har givet er nøjagtigt det samme - Metoden er den samme.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2017 af Eksperimentalfysikeren

#1 Det er ikke Joule, der er defineret ud fra Watt, men omvendt:

1W = 1J/s.

#2 Det er forskelligt, om man betegner spændingsforskel med U eller V. Der er nogle, der går meget op i at bruge det rigtige, men det er ikke noget at gå op i, bare man ved, hvilket valg, der er det aktuelle.

#4 Ohms lov siger ikke noget om effekt. Den siger, at U = R*I.

Elektrisk effekt er P = U*I. P måles i Watt, U i Volt og I i Ampere, så Watt = Volt * Ampere.


Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.