Matematik

Omskrivning af cirkels ligning til to cirkelbuer

20. august 2017 af FlotteJack - Niveau: B-niveau

Ligning for min cirkel: (x-1)2+(y-3)2=52

Den skal jeg så omskrive, så jeg får de følgende to funktionsudtryk: 

y=\sqrt{5^2-(x-1)^2}+3

og

y=-\sqrt{5^2-(x-1)^2}+3

Det er lykkedes mig at omskrive ligningen til den første funktion, men jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal omskrive ligningen til det nederste funktionsudtryk. Det er fortegnet, der har forvirret mig lidt, så jeg håber at der er en, som kan jeg hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2017 af Stats

Husk at a^2 = b og dermed a = sqrt(b) og a = -sqrt(b)
- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2017 af SuneChr

# 0 første linje:
(y - 3)2 = 52 - (x - 1)2   ⇔   |y - 3| = √ (52 - (x - 1)2
Se i øvrigt
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1768723#1768759


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2017 af mathon

cirkel:
                  (x-3)^2+(y-3)^2=5^2

øvre halvcirkel:
                           y=3+\sqrt{25-(x-3)^2}\; \; \; \; \; -4\leq x\leq 6\: \; \; \; \; 3\leq y\leq 8       

nedre halvcirkel:
                           y=3-\sqrt{25-(x-3)^2}\; \; \; \; \; -4\leq x\leq 6\: \; \; \; \; -2\leq y\leq 3              


Skriv et svar til: Omskrivning af cirkels ligning til to cirkelbuer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.