Kemi

Kemiopgave

21. august 2017 af Sinimini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe med følgende opgave?

Ved forbrænding af fossile brændsler dannes der CO2. CO2 er en drivhusgas, og der kan derfor være god grund til at rense f.eks. skorstensrøg, før den udledes til atmosfæren.

Dette kan ske ved en reaktion med calciumydroxid, f.eks: CO2(g) + Ca(OH)2(aq) CaCO3(s) + H2O(l) (I) I et modelforsøg hældes 600 mL 0,0200 M Ca(OH)2 i et bægerglas.
a. Beregn pH for opløsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2017 af janhaa

pOH = -\log(0,04)= 1,4\\ \\ pH = 12,6


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2017 af mathon

0,2 M Ca(OH)2 er en mættet opløsning.

             \small \left [ OH^- \right ]=2\cdot \left [ Ca(OH)_2 \right ]=2\cdot \left ( 0{.}02\; M \right )=0{.}04\;M

             \small pOH=-\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right )=-\log\left (0{.}04 \right )=1{.}4
ved 25°C:
             \small pH=14-pOH=14-1{.}4=12{.}6


Svar #3
22. august 2017 af Sinimini (Slettet)

Må jeg spørge, hvor 2-tallet kommer fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2017 af mathon

                   \small Ca(OH)_2\, _{\textit{(s)}}\; \rightarrow \; Ca^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^{-}\, _{\textit{(aq)}}

stofmængdeforhold:
                                    \small Ca(OH)_2:OH^-=1:\mathbf{\color{Red} 2}


Skriv et svar til: Kemiopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.