Fysik

potential energi

21. august 2017 af MetteHelleEriksen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber i kan hjælpe.

Jeg kaster et legme op i lusten.

m= 12kg      Starthastighed= 40 m/s    t=2,6s

Hvad er legmets potential energi?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2017 af mathon

          \small \small E_{pot}=\tfrac{1}{2}m\cdot {v_0}^2-\tfrac{1}{2}m\cdot {v_t}^2=\tfrac{m}{2}\cdot \left ( {v_0}^2- \left ( v_0-g\cdot t \right )^2 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2017 af peter lind

det kommer an på hvornår. I bunden er den potentielle energi 0 og den kineiske energi ½mv02. I toppen er den kinetiske energi 0. Al energi er forvandlet til potentiel energi


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2017 af mathon

#0
        Legemet besidder stadig positiv kinetisk energi efter 2,6 sek.


Svar #4
21. august 2017 af MetteHelleEriksen (Slettet)

Tak mathon


Skriv et svar til: potential energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.