Matematik

Vektorer

22. august 2017 af LailaAriana - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg skal lave en aflevering, men kan ikke rigtig forstå hvordan det skal laves, derfor har brug for hjælp, tak.

Opgave 1.

i et koordinatsystem i planen er der givet to vektorer

a =(-1,2) b =2*a-a^       (det er vektor a)

a) Bestem vinklen mellem vektor a og vektor b.

b) bestem koordinatsættet til projektionen af vektor b på vektor a.

c) bestem arealet af det parallellogram der udspændes af veektor af og vektor b.

tak på forhånd, og gerne med forklaringer, så jeg kan forstå i stedet for jeg bare kopierer ind, tak igen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2017 af peter lind

a) a·b = |a||b|cos(v) hvor v er den mellemliggende vinkel

b) Projektionen på b er  (a·b)*b/b2

c) |a^·b|


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2017 af PeterValberg

Der er hjælp at hente på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.