Matematik

Reduktion af udtryk

23. august 2017 af matspasser (Slettet) - Niveau: B-niveau

hjælp til reduktion af nedenstående udtryk

(3*a - 2*b)2 - (2*a - 3*b + c)2 - 4 (a+b) * (a-b) +2c*(2a - 3*b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2017 af mathon

brug
              \small a(b+c) =a\cdot b+a\cdot c

              \small (a\pm b )^2=a^2+b^2\pm 2ab

              \small (a+b)(a-b)=a^2-b^2

som er folkeskolematematik.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2017 af mathon

\small \left (3a-2b \right )^2\; \; \;-\; \; \; \left (\left (2a-3b \right )+c \right )^2\; \; \; -\; \; \; 4(a+b)(a-b)\; \; \; +\; \; \; 2c(2a-3b)

\small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \left (9a^2+4b^2-12ab \right )\; \; \;-\; \; \; \left (\left (2a-3b \right )^2+c^2+2(2a-3b)c \right )\; \; \; -\; \; \; 4(a^2-b^2)\; \; \; +\; \; \; (4ac-6bc)

\small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 9a^2+4b^2-12ab \; \; \;-\; \; \; \left (4a^2+9b^2-12ab+c^2+4ac-6bc \right )\; \; \; -\; \; \; (4a^2-4b^2)\; \; \; +\; \; \; 4ac-6bc

\small 9a^2+4b^2-12ab -4a^2-9b^2+12ab-c^2-4ac+6bc -4a^2+4b^2 + 4ac-6bc=

                                                               \small a^2-b^2-c^2


Skriv et svar til: Reduktion af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.