Matematik

Ligninger

23. august 2017 af Camilladamgaard1 - Niveau: 9. klasse

Hvordan løser jeg denne her ligning:

5(3x+4)+3(2x-1) = 24


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2017 af mathon

Gang ind i parenteserne.

Hæv efterfølgende parenteserne.

Resten klarer du.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2017 af Mathias7878

Først gang parenteserne ud, så kan du isolere x bagefter:

5(3x+4)+3(2x-1) = 24

15x+20+6x-3 = 24

x = ..

- - -

 

 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.