Matematik

Differentialligning

25. august 2017 af pokemonorm - Niveau: A-niveau

Hejsa studieportalsbrugere :) 

Jeg har lige et spørgsmål til, hvordan man løser følgende differntialligning. 

y''=-9,82

og ja det er et dobbeltmærke

MVH

pokemonorm


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2017 af mathon

              Integrer to gange.


Svar #2
25. august 2017 af pokemonorm

Tak for svar Mathon :)

Så jeg integrere først differentialligningen, og findet et udtryk for y, og dernæst integrere igen? Eller hvordan? 

MVH

Pokemonorm


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2017 af swpply (Slettet)

y^{\prime\prime}(x) = -9.82 \quad\Leftrightarrow \\ y^{\prime}(x) = \int-9.82\,dx = -9.82x + k_1 \quad\Leftrightarrow \\ y(x) = \int y^\prime\,dx = \int(-9.82x + k_1)dx = -\frac{9.82}{2}x^2+k_1x + k_2


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.