Matematik

Find b for formlen f(x)=b/x-x^2

04. september 2017 af lottehvorerduhenne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Jeg sidder med en opgave der lyder på, at jeg skal bestemme tallet b, for funktionen f(x)=b/x-x^2, hvis graf går gennem punktet P(2,1). Jeg sidder helt fast, og håber på at i kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2017 af PeterValberg

Indsæt det givne punkt (2,1) i ligningen:

f(x) = b/x - x2
1 = b/2 - 22

løs ligningen mht. b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
04. september 2017 af lottehvorerduhenne (Slettet)

Skal jeg så isolere b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2017 af PeterValberg

Ja
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
04. september 2017 af lottehvorerduhenne (Slettet)

Og hvordan løser jeg ligningen mht b?

Skal jeg så også skrive 2 = b/1-1^2?


Svar #5
04. september 2017 af lottehvorerduhenne (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg isolerer b.


Svar #6
04. september 2017 af lottehvorerduhenne (Slettet)

Jeg har prøvet mig lidt frem nu og har fået således:

\large 1=\frac{b}{2}-2^{2} \rightarrow 2^{2}*1=\frac{b}{2}\rightarrow 2*2^{2}*1=b


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2017 af Anders521

Hejsa

hvad med at du tjekker dit resultat ved at gøre prøve? 


Svar #8
05. september 2017 af lottehvorerduhenne (Slettet)

Hejsa! Hvad mener du med det? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2017 af OliverHviid

Dvs. at du indsætter den fundne b-værdi, og tjekker om resultatet er ens på begge sider af lighedstegnet.


Svar #10
05. september 2017 af lottehvorerduhenne (Slettet)

Undskyld, men jeg forstår det virkelig ikke..


Svar #11
05. september 2017 af lottehvorerduhenne (Slettet)

Jeg får b = 8, men jeg ved ikke hvordan jeg skal tjekke det ud på begge sider af lighedstegnet?


Brugbart svar (1)

Svar #12
05. september 2017 af OliverHviid

Du ved, at 1 = b/2 - 2^2

Du mener, at b=8

Vi tjekker ved at indsætte 8 på b's plads:

1=8/2-2^2

1=4-4

1=0

Og da 1≠0 så er b=8 altså ikke korrekt.


Svar #13
06. september 2017 af lottehvorerduhenne (Slettet)

Jeg har nu prøvet og prøvet. Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg får isoleret b?

Jeg håber du/i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. september 2017 af OliverHviid

Prøv at kigge her så:

1=b/2-22

1=b/2-4

1+4=b/2-4+4

5=b/2

5*2=b/2*2

b=10

Bare spørg, hvis du stadig er i tvivl om noget.


Skriv et svar til: Find b for formlen f(x)=b/x-x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.