Matematik

NEWTON

04. september 2017 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan man argumentére for, at Newtons afkølingslov kan beskrives ved differentialligningen:

dT/dt=-k(T-To)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2017 af peter lind

Den siger at varmestrømmen ud af legemet er propertional med temperaturforskellen. Man kunne vente at den var en voksende funktion af temperaturforskellen, men denne er den simpleste


Svar #2
04. september 2017 af Einstein5 (Slettet)

men hvordan rent matematisk?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

Når en varmemængde ΔQ afgives til omgivelserne, vil temperaturen falde med ΔT, så ΔQ = -ΔT*C, hvor C er legemets varmekapacitet. Hvis temperaturforskellen er T-T0 vil varmen afgives med hastigheden dQ/dT = K(T-T0)

Brug dette og find k udtrykt ved K og C.


Svar #4
04. september 2017 af Einstein5 (Slettet)

Jeg tror ikke jeg er helt med


Svar #5
04. september 2017 af Einstein5 (Slettet)

Nogen som vil forkalre mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2017 af mathon

      dT/dt=-k(T-To)

      \small T(t)=Ce^{-kt}+T_o              \small Ce^{-kt} er aftagende og \small T_o er omgivelsernes temperatur.    
                                                      


Skriv et svar til: NEWTON

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.