Matematik

Funktioner

04. september 2017 af Katrineaålgaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et stearinlys brænder på en vægt. Det oplyses at lysets vægt ved start var 16,75g og at lyset brænder med en hastighed sådan at det taber 0,05g pr. minut.

a) Indfør passende variable og opstil en model der beskriver lysets vægt som funktion af tiden.

b) Bestem hvor lang tid det tager for lyset at brænde ned.

Jeg håber at i vil hjælpe mig:))

Tak på forhånd...


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2017 af peter lind

variable er massen og tiden.  Det er en lineær funktion så m = a*t +b


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2017 af OliverHviid

Indse at vi har at gøre med en lineær funktion, dvs. y=ax+b

da a=hældningskoefficienten og b=startværdien så må 16,75 være b og 0,05 a. Så bliver vores model:

y=0,05x+16,75

Til b'eren så ved du, at y=lysets vægt. Hvis det er brændt ned, så må vægten være lig 0. Derfor sætter man y=0 og isolerer x som jo er tiden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2017 af Meppo

Burde der ikke have stået minus i stedet for plus, OliverHviid?

Det mister jo vægt i stedet for at øge sin vægt, så det er sikkert: y=-0,05x+16,75


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2017 af OliverHviid

Jo, min fejl. Jeg var lidt for hurtig på tasterne dér.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.