Matematik

Kompleks analyse

06. september 2017 af sumia9 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej. Hvordan finder man ud af om f(z)=1/((z^4)-1) er holomorphic i C\{ plus minus 1, plus minus i}

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2017 af AskTheAfghan

Sæt g(z) = z4 - 1. Du kan se, at z4 - 1 = (z2)2 - 1 = (z2 - 1)(z2 + 1) = (z - 1)(z + 1)(z + i)(z - i).

Derfor har g(z) rødderne z = ±i, ±1. Kan du så se, at 1/g(z) er defineret overalt undtagen på {±i, ±1}?


Skriv et svar til: Kompleks analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.