Matematik

HJÆLP IGEN, ALGEBRA GENI SØGES IGEN OG IGEN!

06. september 2017 af Maiiwand (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej igen, jeg har brug for hjælp i denne her opgave:

Giv eksempler på hvad p, q r og z kan betyde, for at følgende regneudtryk giver mening.

a) z = q • r

b) z = q + r

c) z = q - r

d) z = q/r (kan ikke finde ud af at lave brøkdel).

e) p = q • (r + z)

f) p = q + r/2 (kan ikke finde ud af at lave brøkdel).

Jeg håber at i vil hjælpe mig, det vil betyde så meget, da jeg mangler kun denne her opgave, også er jeg færdig med det hele, skal måske op på tavlen og fremlægge det, så er lidt bange og mega nervøs, håber i vil hjælpe mig. :))

         


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2017 af StoreNord

a)    q og r er vektorer. z er et tal.som er prikproduktet af 2 vektorer.

b)    alle 3 er vektorer, eller alle 3 er tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2017 af OliverHviid

Jeg ved ikke om #1 var ment som en humoristisk kommentar eller et seriøst svar, men man bør bide mærke i, at spørgsmålet er stillet af en elev, som angiveligt går i 8. klasse...


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2017 af StoreNord

Ja, men så synes jeg opgaven er til at grine af.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2017 af OliverHviid

Ja, det vil jeg give dig ret i. Desværre tror jeg, at mange af folkeskoleopgaverne er dét.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2017 af B4 (Slettet)

Brker kan laves ved føørst at trykke p knappen og

\frac{q}{r}

\frac{q}{r}

Mht. selve opgaven forstår jeg den måske ikke, men jeg gætter på, der skal findes nogle ting, der mening for hvert bogstav en ikke behøver være det samme under hvert punkt (for det er lidt svært umiddelbart og kan nok heller ikke lade sig gøre talmæssigt).

a) z = frugter total, q = frugtkasser, r = æbler

b) z = frugter total, q = citrusfrugter, r = æbler

c) z = friske frugter, q = citrusfrugter, r = rådne citrusfrugter

d) z = frugter per træ, q = frugter total, r = træer

e) p = frugter total, q = frugtkasser, r = æbler, z = bananer

f) p = samlet studietid, q = sene aftentimer, r = alle døgnets timer


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2017 af B4 (Slettet)

Brker kan laves ved føørst at trykke p knappen og

Brøker kan laves ved først at trykke på knappen fx og


Svar #7
06. september 2017 af Maiiwand (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, men alligevel den opgave er ret svær, den er fra Matematrix 8 Algebra, Opgave 26. men forstår stadigvæk ikke c,d,e og f. :((


Brugbart svar (2)

Svar #8
07. september 2017 af SuneChr

a) z = q • r

b) z = q + r

c) z = q - r

d) z = q/r (kan ikke finde ud af at lave brøkdel).

e) p = q • (r + z)

f) p = q + r/2 (kan ikke finde ud af at lave brøkdel).
______________
a)    q er antal stk.    r er stk.prisen      z er prisen for q stk.
b)    q er antal piger i 8. klasse     r er antal drenge i 8. klasse      z er antal elever i 8. kl.
c)    q er (før)prisen på en trøje    r er rabat på trøjen      z er tilbudsprisen på trøjen
d)    skolen har q elever          skolen har r klasser            z er det gennemsnitlige elevtal pr. klasse
e)    r er antal heste på en gård    z er antal køer på gården         q er fodermængden en hest eller en ko
       æder          p er den samlede fodermængde til hestene og køerne
f)     I en bus sidder to børn på ét sæde. I bussen sidder q voksne og r børn
       p er antal optagede pladser i bussen.   


Svar #9
07. september 2017 af Maiiwand (Slettet)

Tusind tak, nu forstår jeg meget bedre!! :))))


Skriv et svar til: HJÆLP IGEN, ALGEBRA GENI SØGES IGEN OG IGEN!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.