Matematik

Bestem |AD|

07. september 2017 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Trekant ABC er a=7, b= 12 og c=17. 

a) Bestem vinkel C

Jeg har bestemt vinkel C til at være: 125 grader

Punktet D ligger på BC, så vinkel D i trekant ADC er 45 grader. 

b) Bestem |AD|

Jeg har her benyttet sinusrelationen: 

\frac{c}{sin(C)} = \frac{d}{sin(D)}

\frac{|AD|}{sin(125)} = \frac{12}{sin(45)}

|AD|*sin(45)

Jeg kan ikke komme videre her.. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2017 af janhaa

|AD|=\frac{12*\sin(125^o)}{\sin(45^o)}=13,9


Svar #2
07. september 2017 af Mm98

Haha, Ups! Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. september 2017 af Mathias7878

Du isolerer |AD| ved at gange med sin(125) på begge sider:

\frac{|AD|}{sin(125)}*sin(125) = \frac{12}{sin(45)}*sin(125)

\frac{|AD*sin(125)|}{sin(125)} = \frac{12*sin(125)}{sin(45)}

Her ser du, at sin(125) går ud med hinanden på venstre side. og som #1 skriver, ender du ud med:

|AD| = \frac{12*sin(125)}{sin(45)}

- - -

 

 


Svar #4
07. september 2017 af Mm98

Nååår okay, mange tak for forklaringen :-))


Skriv et svar til: Bestem |AD|

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.