Bioteknologi

hjæælp til nogle opgaver HASTER!!

08. september 2017 af iisommerii (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 1

Propensyre har formlen CH2?CHCOOH. pks? -værdien er 4,26

5,0 g propensyre opløses i 200 mL vand.

a) Beregn stofmængden af propensyre i de ovennævnte 5,0 g af stoffet

b) Hvad bliver den formelle koncentrationen (Cs?) af propensyre i opløsning

c) Opskriv reaktionsskemaet for propensyres reaktion med vand

d) beregn opløsningens pH-værdi


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2017 af mathon

a)
                 \small \small n=\frac{m}{M}=\frac{5\;g}{72{.}06\; \tfrac{g}{mol}}=0{.069387\; mol}


Svar #2
08. september 2017 af iisommerii (Slettet)

Jeg har brug for hjælp til opgave b og d jeg kan godt finde ud af c

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2017 af mathon

b)
                 \small c_s=\frac{n}{V}=\frac{0{.}069387\;mol}{0{.}200\; L}=0{.}346933\; M


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2017 af mathon

c)
                  \small CH_2CHCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; CH_2CHCOO^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2017 af mathon

Propensyre er en svag syre:

                  \small pH=\tfrac{1}{2}\left ( pK_s-\log(c_s/M) \right )


Svar #6
08. september 2017 af iisommerii (Slettet)

I opgave c skal man sige 0,3469387/M eller

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2017 af mathon

d)
                  \small \small \small pH=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 4{.}26-\log(0{.}069387) \right )


Skriv et svar til: hjæælp til nogle opgaver HASTER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.