Samfundsfag

maginale omkostninger beregninger

08. september 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hvordan vil I løse denne her opgave:

jeg har en funktion der hedder C``(x)= C (50+h)-C(50)/h

hvis x stiger med 2 fra 50 til 52, hvad stiger omkostninger for C?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2017 af Stats

*
- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
08. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

kan nogle hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2017 af Anders521

Hejsa,

hvad betyder notationen C``(x)?


Svar #4
08. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

at den er differentieret 2 gange.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2017 af Mathias7878

Skal h måske ændres til x?

- - -

 

 


Svar #6
08. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

der står blot, at h er tæt på 0, og antag også 2 er tæt på 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2017 af Anders521

Skal der egentlig ikke stå C``(50) = lim h_>0 [ C(50+h)+C(50) ] / h? 


Svar #8
08. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Jo

Svar #9
08. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Men hvordan skal jeg løse opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2017 af Anders521

Hmm... altså i #7 har vi lim h_>0 [ C(50+h)+C(50) ] / h, hvilket angiver grænseværdien eller geometrisk set hældningen for grafen for en tangent for tallet 50.  Jeg har en mistanke om at du måske har skrevet endnu en fejl: skal funktionen i #0 ikke være C`(50) fremfor C``(50)?


Svar #11
08. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Det står sådan i teksten

Svar #12
08. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hov undskyld der er kun et tegn og ikke 2

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. september 2017 af Anders521

Okaay. Så det vi faktisk at gøre med er C`(50) = lim h_>0 [ C(50+h)+C(50) ] / h. Så hvordan skal dette udtryk fortolkes...? Det må være den marginaleomkostning ved at producere 50 enheder eller rettere C`(50) angiver omkostningen ved at producere en ekstra enhed efter de 50 enheder.  Men ... er dette rette tankegang vi skal bruge? 

Måske er den gennemsnitlig ændringsrate vi skal bruge dvs. [C(x2)-C(x1)] / [x2-x1] for så får vi gennemsnitlig omkostning per enhed når produktion x stiger fra 50 til 52. I dette tilfælde er vi nødt til at vide en forskrift for C. Hmm...

Er der andet information i opgaven? 


Svar #14
08. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

ja forskriften for funktionen er: C(x)= x^3-90*x^2+7500*x


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. september 2017 af Anders521

Okay, nu kan du udregne den gennemsnitlig omkostning ud, men om det er denne omkostning du skal bestemme, ved jeg så ikke. Hvis det er (og det tror jeg ikke fordi du får givet informationen C`(50) som også skal bruges), skal du bruge udtrykket  [C(x2)-C(x1)] / [x2-x1], hvor x1 er 50 og x2 er 52, og så er du færdig med denne opgave. 

Forresten, husk næsten gang at skrive en opgave korrekt af eller tage et billede og vedhæft det i dit indlæg med spørgsmål.


Svar #16
08. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Så det hedder: C(52)-C(50)/52-50= C(2)/2

Brugbart svar (0)

Svar #17
08. september 2017 af Anders521

Om C(52)-C(50)=C(2) ved jeg ikke, men du skal bruge forskriften i #14.


Svar #18
08. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan det kan du vise mig det bare den første trin

Svar #19
09. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Den værdi jeg får skal jeg sætte den på x plads i forskriften C(x)

Brugbart svar (0)

Svar #20
09. september 2017 af Anders521

Okay, lad os tage C(52): med din regneforskrift har vi

C(52)=(52)3-90*(52)2+7500*52= ...

ka' du gennemskue hvad jeg gjorde? Jeg indsatte bare tallet 52 ind x's plads og så får jeg et svar. 

Held og lykke med opgave. I øvrigt håber jeg, at der er andre lektiehjælpere der kan finde den rette løsningsmetode til denne opgave. For så kan jeg også lære noget.


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.