Matematik

Bestem forskriften for parallel linje ud fra punkt

14. september 2017 af sebsag (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder følgende:

En ret linje " l " går igennem punkterne A(-3,6) og B(2,-4)

Jeg har dog løst de første 3 opgaver..

a) bestem forskriften for l <=> y = f(x) = -2x

Men har problemer ved opgave d

En anden linje m er parallel med " l " og går gennem punktet P(-1,-4)

d) Bestem forskriften g for den rette linje m = ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2017 af OliverHviid

Du kender allerede a (hældningskoefficienten) da de er parallelle. Du kender også dit x og y som hhv. er -1 og -4. Du kan så opskrive en ligning: -4=-2*-1+b 

Nu kan du løse ligningen mht. b og så har du nok informationer til at finde forskriften...


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2017 af mathon

Brug punkt-hældnings-formlen for en ret linje:

                         \small y-y_o=a(x-x_o)

                         \small y=ax+(y_o-a\cdot x_o)


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2017 af mathon

i anvendelse:

d)
                        \small \small y=-2x+(-4-(-2)\cdot (-1))

                        \small \small y=-2x-6


Skriv et svar til: Bestem forskriften for parallel linje ud fra punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.