Kemi

PH

16. september 2017 af Panuu1 (Slettet) - Niveau: A-niveau
En Ba(OH)2 opløsning har pH 12,50
Hvad bliver pH hvis opløsning fortyndes 10 gange ? Hvad vil det sige at der sker en fortynding hvordan regner jeg det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2017 af janhaa

pH = 12,5 => pOH = 1,5

[OH^-]=10^{-1,5}\,M=0,0316\,M\\

[OH^-](ny)=0,00316\,M

dvs

pH=11,5

\\\\\\\\\\\\\\\

stemmer med at pH er logaritmisk skala, log(10) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2017 af janhaa

[OH^-]/[OH^-(ny)]= 10\\ \\ og \\ (pH=12,5) - (pH=11,5) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2017 af mathon

Ved 25°C:
                       \small \small pOH_{f\! \o r}=14-pH=14-12{.}50=1{.}50

                       \small \left [OH^-\right ]_{f\! \o r}=10^{-pOH}\; M=10^{-1{.}5}\; M=0{.}031623\; M  

                       \small \left [OH^-\right ]_{efter}=\left [OH^-\right ]_{f\! \o r}\cdot 10^{-1}=0{.}0031623\; M      

                       \small pOH_{efter}=-\log\left (0{.}0031623 \right )=2{.}5

                       \small pH_{efter}=14-2{.}5=11{.}5

                                             
              


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2017 af didodawood (Slettet)

#MATHON

Jeg har præcis den samme opgave for. Men skal bare fortynde med 20 skal jeg bare sige 10^-2 ? eller hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2017 af mathon


Skriv et svar til: PH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.